onsdag 28 mars 2012

Bloggkoma.

Jajemen. Det är precis vad jag har.

Jag har inte visat upp min fina förbandslåda, min spektakulära och jättestora 50-talsvas som just nu huserar världens finaste påskris, mina fina och billiga Erikshjälpenfynd, mina bowlingkvällar med Ingrid och chill och grill med goda vänner.

Nej. För jag har studerat till en tenta, som jag inte ens kanske får göra eftersom det strulat till sig med min anmälning till den. Jag kan nu i princip alla ben och muskler i kroppen på latin, kan förklara citronsyracykeln och kan massa övrig kuriosa om allt som hör celler, nervsystem, ben, muskler, leder, sinnen och cirkulationssystemet att göra. Men allt detta, hur tidskrävande det än är, så är det aldrig lika roligt som loppisfynd och vintageklänningar.

Så håll till godo! Ikväll åker jag till Pappa i Mariefred och i morgon till Stockholm för att gå på Krunis som släpper ny skiva idag. (höjden av fröjden) Jag ska även träffa gamla kompisar, hälsa på mitt gamla jobb, klappa min storebror och insupa Stockholmsluften.

Så håll till godo, och följ mig på instagram vettja! hkls heter jag där.
Puss

tisdag 13 mars 2012

Vispmaskin


Köksmaskiner är så himla roliga tycker jag, speciellt om de är gamla och fina. Den är gyla elvispen med tillhörande ställning fick följa med hem för någon vecka sedan. Inte nog med att det är fin, så var den helt fantastiskt bra också. Här ska det vispas!

måndag 12 mars 2012

Fuskmacarons/ godisbakelser.Min svärmor brukar alltid bjuda på någon hon kallar för Monicas godisbakelser. De är lite som en fulare men mycket godare macaron. Som är segare och fluffigare och hur enkel som helst att göra i jämnförelse med all skållning, dubbelmalning, sockerlagsstrilning, temperering osv. som krävs vid macaronbakning.

Så i går modifierade jag hennes recept lite, malde mandlarna två gånger, färgade dem rosa, smaksatte smörkrämen och spritsade marängen som man gör med macaroner. Resultatet blev hur gott som helst och även om de kanske inte är lika släta som macarons så var de iallafall ett hemskt gott och snabbt substitut för de små franska godingarna.

Drömmen


Idag fick jag hem mitt senaste etsy-fynd. Den är som en dröm!

onsdag 7 mars 2012

Våren


Ranunklar och rådis och vårljuset från en helt annan dag. Jag gillar'e.

Idag plockade jag fram min cykel och fröjdades över att det tog lite mer än en sekund för att ta mig från mitt hem till Erikshjälpen och Ingrid där vi irrade runt ganska länge och gjorde våra sedvanliga onsdagsfynd. Detta följdes givetvist upp av fika, uppstart av ett spännade projekt och allmänt fniss.

Annars är det mest skolan och förkylning som tar min tid just nu. Stressen och pesten. Hejhej.

tisdag 6 mars 2012

Ett till 70-talsmonster

,
Polyester, kycklinggult och senapsbrunt i en härlig kombo.

torsdag 1 mars 2012

Smygroyalisten.


Jag erkänner. Jag är en smygroyalist, och det klär mig inte över huvud taget. Jag kan helt enkelt inte motså prinsessskvaller, att vara sur på kungens kaffeflickor, gråta till kungabröllop och tycker att kungafamiljen är ganska söt.

Därför vart jag så glad när jag fann denna bok igår, som kombinerar min kungafamiljsfabless med min dragning till gamla kokböcker. Jag ger er här: Prinsessornas kokbok: Husmanskost och Helgdagsmat.