onsdag 29 februari 2012

Bröllopspyssel: Spara datumet


För några månader sedan satt vi mest och skrev skrivmaskin i tid och otid. Det blev skevt och fint.
Själva kortet hade vi byggt själv genom att göra om ett gammalt 30-talspartitur till våran egen skapelse i vykortsstorlek. Himla fint vart resultatet, om jag får säga det själv.

Det senaste klänningsfyndet.


Jag kunde inte motstå denna 60-talsdröm i svart spets med silverdetaljer. Nu myser den här hemma med övriga tygälsklingar.

Köpte förresten fler galgar idag. Jag förstår inte hur man kan köpa galgar på till exempel IKEA när det finns fina konfektionsgalgar i trä för en spänn på loppis. Hujedamig.

Min paranta tant.


I brist på mina paranta tantkompisar i Stockholm får jag helt enkelt göra det bästa av situationen. Denna fina och 9-fingrade dam har idag fått flytta in på min byrå i sovrummet.

Hon är så himla tjusig och hon var ett riktigt fynd på grund av det saknade fingret. Det är nämligen inte varje dag man hittar en Royal Dux Boheme-figurin i Söderhamn.

Ack du fagra söderhamnsloppis!

söndag 26 februari 2012

Den är olydig och tyst, stöddig. Tiden vet att den vinner till sist.


Tiden. Vart dig den vägen? Jag vet inte, men jag tror att den har nästlat sig in i rapportskrivningar, mastodontseminarium och slutuppsatsskrivning. Livet i övrigt är helt klart lätt att utstå. Jag har på sista tiden gjort episka loppisfynd, haft pizzafest med fina vänner samt träffat nya människor med liksinnad syn på världen.

Idag är det dock jag, de sex böckerna, min argsinta syn på samhället samt en hel del kaffe som våndas över att sitta inne och skriva uppsats istället för att vara ute i den fina solen.

måndag 13 februari 2012

En helt vanlig vardag i Februari.

Fröjden är att vakna och inse att det om ca en månad kommer vara nästan vår (i mitt huvud iallafall) och helt glömma bort nattens feberdimma och dödshosta.


Solen sken över Söderhamn och hortensiorna var hur nöjda som helst, min nöjdhet började dock sina när jag insåg att jag fick lov att åka till skolan. Tog mig dock samman, kammade ut lockarna en aning och spatserade rakt mot tåkstationen.


Skola, tåg, skola, tåg, skola. Så ser mina dagar ut just nu, med inslag av febern såklart, samt helgens häng hos Ingrid med introtävling, fina människor och allt annat man kan önska sig.

Nu kallar sömnen, och i morgon börjar det om igen.
Heja Heja.

torsdag 9 februari 2012

Hej från böckerna!


Vårdvetenskapen i all sin storhet. Men jag är så nedrans trött på att skriva nu. Jag sitter och vrider och vänder på meningar så att jag blir helt svettig inombords. Nu ska jag bara bli klar med det här arbetet och då tänker jag bannemig ta helg. Jag börjar med städning, följt av step up med svärmor, följt av att möta Fredrik vid tåget. Därefter tänker jag sova gott, ta en långfrukost, gå på loppistur och umgås med familj och vänner. Allt detta kommer dock både att följas av och inkludera inlärningspsykologilångläsning och därmed ännu mer plugg. På måndag börjas det om igen.

Ljuva studentliv, kul att det bara är 3 år kvar plus ca 3 år till tills jag är färdig barnmorska.

tisdag 7 februari 2012

Pyssel


Förra våren förlovades jag över en flaska rödvin på ett hotellrum i Berlin med efterföljande kebab och öl i älskade Kreuzberg. Det må vara den finaste dagen i mitt icke allt för långa liv men i sommar kommer den dagen som förhoppningsvis kommer vara ännu mer fröjdefull.

Så nu varvar jag allt skolarbete (källan till den kreativa svackan och bloggtystnaden) med att klippa tissue pompoms. De är fina i all sin enkelhet och liknar ranunklar vilket inte gör saken sämre, dock är de himla tidskrävande att få till och jag vet inte om min vision av att ha hela girlander medpappersbollblommor kanske kommer kasseras.

Annars är livet helt ok här i Söderhamn, jag har funnit en fin vän, trivs med min utbildning, älskar vår lägenhet och ser fram emot att möta hälsingevåren.