torsdag 26 januari 2012

I väntan på våren.Snön ligger som bomull över Söderhamn och vi har kommit in i den perioden av året då det känns som att allt bara är en enda transportsträcka till våren. Det syns även i mina senaste loppisfynd som är allt annat än vintriga. De bara väntar på att få se vårsolen, gå på picnic i någon fin park, göra utflykter, springa till tåget en varm majmorgon och spatsera genom Gävles gator till högskolan med endast en tunn kappa över.

Men tills dess så är de som allt annat just nu förutom mina studier, nämligen i ett vilande tillstånd i väntan på varmare dagar.

söndag 22 januari 2012

Helg


Lördagens frukost var i vanlig ordning en nedrans uppskattad då den avnjöts i sällskap av min fästman som inte hade varit hemma på hela veckan. Efter detta mål pyttemat åkte vi till Bollnäs och hämtade vår nya fina soffa som nu pryder vardagsrummet i all sin glans. Aftonen spenderades med spontanköttbullemiddag med tillhörande rödvinsintag med fint folk.

Nu lider alltså denna helg mot sitt slut och så även mitt liv som fri, för i morgon börjar skolan igen vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning.

torsdag 19 januari 2012

Musik man inte tröttnar på:

70-talsmonstret.Igår hängde jag med min nyfunna vän Ingrid. Vi gick på loppis, fikade och diskuterade politik, vilket var fröjdefullt så det hette duga! För att toppa höjden av fröjden så fann jag detta 70-talsmonster som jag ska skrämma Söderhamnarna med i vår. Det är svårt att förstå hur lycklig jag är nu när jag äntligen funnit mig en palazzojumpsuit som får plats på min långa kropp!


Pucko

En pucko om dagen gör gott i magen.

Nej, så är det självfallet inte. Men vi håller på och samlar puckoflaskor till vårat bröllop, så då får det helt enkelt bli på detta viset. Den enda motivationen förutom att pucko i grund och botten är gott är att flaskorna är himla fina och passar hur fint som helst ihop med de mintblå papperssugrören vilket gör det hela åtminstone uthärdligt.

måndag 16 januari 2012

FinglasenDetta är mina senaste finfynd: Sex stycken 60-talsglas som jag ser fram emot att bjuda på tjusiga drinkar ur i vår.
Hajj Fajj till Erikshjälpen.

Semmelpremiär.
I lördags hade vi tjyvstartssemmelpremiär till eftermiddagsfikat. Det är något speciellt med just lördagar, det är en sådan dag som man vaknar pigg, äter god frukost, åker på loppisrunda och sedan fikar. När jag tänker på det så har mina lördagar ett nästintill religiöst värde för mig.

Nu är det måndag och jag ska fika en helt vanlig måndagsfika med en nyfunnen vän på ett nyfunnet café.

söndag 15 januari 2012

Solstorm.I onsdags for jag hem till Vemdalen. Det är en fröjd för själen att åka spark med hunden på fina vintervägar, att galoppera i westernsadel på vinterpälsiga nordsvenskar och få snöskvätt och tårar i ögonen av att sakna hästarna så mycket, att bli buffad i pannan av min fina katt när jag är ledsen, att köra skoter tills man får mjölksyra i armarna och stanna högst uppe på fjället för att titta på solstorm och de vackra vidderna. Det mina vänner, det är sannerligen så himla himla rogivande för ett sönderstressat huvud och en nervös människa som jag.

Nu är jag åter i Söderhamn och har ångest över att återgå till studierna om en vecka, över att inte få några jobb och över egentligen allt annat mellan himmel och jord.