onsdag 21 december 2011

Ungdomslifvets etik och hygien.


Senaste loppisfyndet, nästan. En himla bra bok för en kvinna i min ålder, ska ni veta.

tisdag 20 december 2011

Illuminations lampen OsramPå lördagens Erikshjälpsvisit fann jag dessa spektakulära lampor, som funkar hur fint som helst i min gamla julgransbelysningsslinga. HejaHeja. Här ska det bli cirkusbelysning så det hette duga!

måndag 19 december 2011

Födelsedagshelg
I helgen har jag fyllt år, fått kaffe på sängen ur favoritkoppen och en iPad, ätit tårtbuffé på Rådiskondis, klappat mina djur, kokat knäck, hängt med mormor, haft middag och gått i skogen. Nu är jag mätt och trött och myser mest med familjen. Bra helg, helt enkelt!

fredag 16 december 2011

I väntan på mormor och tassarna.


I morgon kommer den lite mer lurviga delen av min familj, dvs. mina djur. Även min moder kommer ska lämna sitt fjäll för att komma ner till Hälsingekusten och fira min födelsedag. Snart kommer min mormor hit från Uppsala och hon ska lära mig släktreceptet på havrekex, vilket känns himla ärofylld då det är riktiga traditionskex så här i juletider. Nu när jag övergått från Lambergsjularna till Forelljular så är det skönt att ändå ha något som är lite tryggt, och gott.

torsdag 15 december 2011

Ensambagarn'


Jag är ensam hemma och bakar som sig bör. Jag gillar att baka lussekatter men jag tröttnar alltid ganska fort på de små krakarna och gör därför safranssnurror av halva degen med madelmassa, vanilj och lite kanel, samt smör. Jättemycket smör. Mumelimumma.

onsdag 14 december 2011

Stig.

Jag älskar Söderhamn! Att folk är deprimerade, flyttar här ifrån, går med i sverigedamokraternas ignoranta sällskap, knarkar och slåss på helgerna är för mig en gåta!( jag har inte riktigt sett något av det här med söderhamnsförfallet, utan jag har sett en liten stad med engagerade ungdomar, sociala människor och fina miljöer) Här är det inte bara hur fint som helst utan man kan fynda Stig Lindberg-porslin hur lätt som helst. Då jag har har så mycket pengar i min porslinsbugdet just nu så fick bara detta fat följa med hem. Men det fanns mer att hämta ska ni veta, för inte mycket alls.

Så. Jag älskar min nya hemstad, min nya lägenhet och mitt porslin.
Puss.

tisdag 13 december 2011

Födelsedagskalas.


Igår fyllde mitt hjärtefröjd och mitt livs glädjeämne år. Det firade vi med hembakad prinsesstårta, kolakakor med ingefärssmak, nya julstjärnor samt familj och en vän.
Porslinet kom till användning, vilket självklart var en vinst för mig.
Den hemska fondväggen var även den närvarande på detta miniatyrtårtkalas.
Julstjärnor i olika former.
Nu är det min tur att fylla år. På lördag smäller det för då blir jag nämligen 22 år. Det blir sannerligen en fröjdefull upplevelse då både min lilla mamma och min lille mormor ska komma hit till Söderhamn över helgen.

Tills dess ska jag jobba ett pass på mitt nya jobb, ta en sväng på Erikshjälpen, baka lussekatter, slå in paket och köpa julklappar. Jag blir så himla produktiv här uppe i Hälsingland förstår ni.

Julegranen

Idag har vi köpt en julegran helt i blindo, när vi hade släpat hem den och klätt av den nätet så var den fyllig och fin och jag är så väldigt nöjd över att äntligen få ta fram pyntfåglarna och de nyinförskaffade polkagrisstängerna. Nu är det bara paketen som fattas!

torsdag 8 december 2011

Återvändarn'


Nu har jag återvänt till Stockholm. Om så än bara för tre dagar. Vi ska spela på Landet med bandet, köpa julklappar och hämta våra saker hos den gamla hyresvärden. Egentligen vill man ju helst inte lämna Hälsingland nu när det är så fint med all snö och allt. Men nöden har ingen lag, och det ska bli himla roligt att spela.

onsdag 7 december 2011

Badrumsbestyr
Det här med förvaring i badrum är alltid svårt, men vi löste det med en 50-kronors fröjdbyrå där jag inte bara får plats med övrig badrumstextil utan även smygjulpynt med julblomma som inte min fästman alls har koll på.

Loppis, vad är grejen egentligen?

Idag har jag varit gäst på ett radioprogram på närradion i Bollnäs. Kul tyckte jag, eftersom ämnet var återvinning och återanvändande.

Sjukt är det att höra sig själv svamla och skorra och egentligen inte säga något vettigt alls. Det är himla imponerande hur Elin och hennes radiokompis Agnes är så duktiga på att bara prata om vad som helst. Själv svamlar jag mest känns det som och vet inte vad jag ska svara på saker.

Vad är grejen med loppis då?
Jo. Det är så himla fantastiskt att rå om sitt hem på ett hållbart och miljövänligt sätt och på ett vis som får dig själv att känna att det är så himla himla fint hemma. Alla mina saker, varenda stol, varenda kaffekopp och varenda liten pinal har jag själv samlat ihop, en efter en och alla dessa pryttlar har tillsammans bildat mitt hem. Hade jag pekat ut allt i en ikeakatalog från golv till tak så hade jag aldrig i livet känt mig hemma. Jag älskar radion som var Fredriks första present till mig, jag älskar den danska fluffstolen med teakben som vi köpte till oss själva i förlovningsgåva, vårat lilla fina piano, jordgloben som har följt med överallt, 20-tals kimonon som jag fått av mamma, alla koppar som jag en efter en har valt ut med omsorg och allt annat som jag hittat, köpt och letat efter som jag fortfarande kan känna lyckan över och känna hur det kändes när jag fann dem.
Jag äcklas över att man kan köpa något, vad som helst, bara för att använda det i en säsong. Jag äcklas över att detta är fundamentet i vårat moderna kapitalistiska samhälle. Där alla ska konsumera, där alla ska vara rika på någon annans bekostnad för att kunna köpa sig lycka. Jag hatar slit och släng, jag föraktar hela IKEAS "lack"-serie och jag kommer förhoppningsvis alltid känna så här. Jag tycker inte heller om butiker som tillexempel Judiths Second Hand som säljer en säsong gamla H&M-ringar för 300 spänn för att de tror att de är vintage och därför kan säljas till vilket pris som helst.
Nej. Jag älskar loppisar ute på landsbygden, jag älskar kyrkloppisar, second hand-butiker som röda korset och myrorna samt de hemmaloppisar med café som Rosengatans lilla café och loppis i Stugsund där jag redan är stammis och fyndat helt sjuka grejer nästan varje dag sedan jag flyttade hit.

Här är en del av programmet iallall:
Hanna-Karolina, gäst i Hela Bollnäs 7 december by radioagnes

Så kliver jag ur dvalan:
Nu har vi då flyttat till Söderhamn. Under min vecka här har jag hunnit med att få glåpord skrikna efter mig på stan, hunnit loppisfynda mer än en gång, gjort julgodis, fikat, börjat på ett nytt jobb och gjort små installationer och stilleben av det mesta.

Här är vår ett av de loppisfynd som legat hemma hos Fredriks föräldrar några månader. Nämligen en stringhylla i perfekt skick som vi köpa för två hundralappar (skulle aldrig hända i Stockholm) fylld med fem bidrag till vår samlingsmani: Gamla ramar, gamla kameror, ryska dockor, böcker och gamla partitur.

Klockan är elva och det går knappt att fotografera inomhus eftersom det är så mörkt ute. Hade det bara varit lite snö så kanske jag hade kommit tillbaka till min julpepp och mitt ruskmyslängt. Idag ska jag ta mig en liten sväng om på Erikshjälpen och sedan åka till Bollnäs för att prata på radio om loppisar och att köpa begagnat.