måndag 24 oktober 2011

Romantiseringsoförmågan


Jag har inget att blogga om. För bloggar av detta slagets främsta uppgift är ju egentligen att helt enkelt visa upp en romantiserad bild av livet i en lägenhet fylld med loppisfynd där te flödar ner i fina koppar, där vin dricks med hoper av vänner, där vintageklänningssamlingen växer, där bröd bakas och där den ena fina frillan avlöser den andra.

Verkligheten i min värld är dock inte så just nu och inga fina bilder med blått filter skulle någonsin kunna göra mig sådär härlig och mysig som jag egentligen skulle vilja vara. Loppisfynden har tagit över allt här hemma vilket mest resulterar i dammråttor och bristande inspiration. Mina klänningar får inte plats på sin ställning längre och jag tvivlar på att de ens får plats på min kropp, för jag har ärligt talat inte provat en tredjedel av dem.

Istället sitter jag här och är jätteförkyld på min enda lediga dag, vågar inte röra mig i lägenheten för att jag är rädd för att stöka till det som Fredrik städat så fint och kan inte romantisera mitt feta hår, min finniga hy, min rutiga skjorta och mina skitiga glasögon. En annan dag, gott folk, kanske jag vaknar upp och ser saker och ting med ett lite mer blåaktigt filter. Förhoppningsvis är denna dag snart. Hoppashoppashoppas.

söndag 16 oktober 2011

Födelsedagsfika i Årsta

Idag kom ett trött men nöjt gäng till oss i Årsta där vi gick till Javasavi på sconesbuffé och firade Tanjas 25-årsdag. Jag hade gjort en tårta av paket, komplett med ros i tårtpapper och allt, vi drack kaffe ur för små koppar (jag haffade min favorit), pratade skivinspelning, pratade om annat, åt scones och var sömniga och grusiga i ögonen efter gårdagens Vapianohäng med efterföljande ölprovsmakningsbricka på ett ölcafé i Gamla Stan.

Nu är jag heltrött och illamående efter glass med dulce de leche. I morgon är det återigen måndag vilket jag inte egentligen ser fram emot men vad ska man göra?onsdag 12 oktober 2011

Pälskärlek och köpstopp.


Min klänningshets har övergått till en kapphets. Som jag har längtat efter en röd vinterkappa med pälskrage och stora knappar. Nu har jag en, och nu är det köpstopp.

tisdag 11 oktober 2011

C3N3(NH2)3


Jag har ett sådant loppisflyt för tillfället! De flesta fynden lämnas dock i Söderhamn där de får vila en stund innan de flyttar in i nya lägenheten. Här är dock ett av mina finaste fynd på senaste tiden, nämligen precis sådanna fina melaminteskedar i pastellfärger som jag har letat efter i vad som känns som år och da'r!

Loppisflytet har även tagit sig i uttryck i en jättefin 40-talsspegel, massamassamassa koppar och fat till min och Fredriks rådande jättefest, en 60-tals sänglampegrej i teak utan skärmar, en sitarr, massa bra teakgrejer och säkert massa andra grejer som jag har glömt bort men som kommer att göra mig om inte ännu mer glad när jag väl hittar dem den första December.

fredag 7 oktober 2011

Första snön.


Igår möttes jag till min förtjusning den första snön. Idag är det mest lite snöskräp kvar och utanför fönstret viner vinden och jag sitter inne i min lilla stuga och tar igen mig efter en mastodontpromenad på fjällkanten där jag blev jagad av en överlycklig rödlätt hund med munnen fylld av en nydräpt fjälllämmel. Sådant är livet.

torsdag 6 oktober 2011

Gulletussan.


Jag känner mig alltid lite som en orolig mor när mitt lille hjärtefröjd är ute och ränner på kvällarna. Så nu sitter jag här, och ser snön falla ute och väntarväntarväntar på att han ska komma kraffsandes på ytterdörren och buffa sitt lille platta tryne mot min arm.

onsdag 5 oktober 2011

Fika på kullens

Jämtland gör mig mållös den här tiden på året.
Lilla mamma och den bästa latten någonsin med getmesost i.

Jag är ju hemma hos mamma, vilket egentligen är hur fröjdefullt som helst. Jag får fin mat, får titta på fina utsikter och får ta det lugnt och andas fin fjällluft.

Idag var vi iväg en sväng till Klövsjö där vi hälsade på männen som driver det lilla mejeriet där. Vi fikade med hönorna på renskinn ute i friska luften, småpratade och köpte en hel massa ost. Kullens gårdsmejeri är så fint att jag nästan tappar andan. De fina djuren, den välordnade lilla gården, den vackra utsikten och de otroligt duktiga paret som driver det gör nog hela stället till ett av mina absoluta favoriter när det kommer till fikautflykter.

Hallsbergshelg
I helgen som var så besökte jag Hallsbergs kommun och Pålsboda. Där gick jag på loppis och gjorde helt otroliga loppisfynd, åt pannkaksfrukost, smygfotade farbröder, drack te, besökte en fornborg, spelade musik och tittade på folkhögskola.

En helhyvens helg det vill säga.

Hösten har kommit på riktigt vilket är något jag är hiskeligt nöjd över. Fall, löv, fall!

måndag 3 oktober 2011
Nu är jag hemma på mitt fjäll. Jag äter mammas goda mat, sippar på ett glas rödvin, har tagit en promenad med Etlí på ödsliga grusvägar och ska nu ta en kopp te för att sedan basta innan sängång. Härliga Härjedalen.