fredag 17 juni 2011

Mosebacke


För några veckor sedan spelade jag med ett av mina band på tjusigaste Mosebacke och Södra Bar. Det är något visst med den taket med den svindlande höjden och de vackra stuckaturerna, de hemskt gamla trägolven och utsikten över ett halvljummet junistockholm.

Det här var dock den enda bilden jag lyckades smygfota och jag gillar ändå Bullens rakryggade uppenbarelse, ljuset och Tanjas konstande elgitarrspysslande.

fredag 10 juni 2011

Urban odling eller bara blomkål.


Jag visste självklart att inte surdegsbröden skulle hålla i längden men när jag läste att "odling i citymiljö" eller "urban gardening" hade kommit att bli den nya hipstertrenden kände jag mig helt enkelt bestulen på konfekten. På min (vår) balkong frodas nämligen grönskan och allt är så kitchigt och hemtrevligt med vimplar och ljusslingor och trasmattor och grödor att jag nästan funderar på att hävda balkongen som ett självständigt landskap, som ett litet dalarna på 2,5 kvm mitt i Årsta.

Det är alltid spännande när sysslor som människor har pysslat med i evigheters evighet plötsligt blir creddigt, dvs, när kurbits blir hippt, när saftkok är genialiskt och när grönsaksodling på balkong är det mest påhittiga sedan racingcyklar med broms.

Vi har hur som haver varit så pass påhittiga på balkongen att vi odlad; spenat, sockerärtor, blomkål, solrosor, chili, tomater, smultron, solrosor och luktärtor. Egentligen allt som vi även har hemma på tomten i Dalarna, fast i mindre skala.
Fantastisk är världen, växterna, trenderna, Dalarna och den urbana hipsterodlingsbalkongen.