onsdag 27 april 2011
Förra helgen styrde vi kosingen till i först Hälsingland och Söderhamn med loppisfröjd och nästintill sommarvärme följt av Vemdalen, mamma, djuren, fest ute i ingenstans och massa god mat.

Det är alltid så skönt att bara lämna höghus, bostadsbrist, pengabrist osv. och fara norrut och andas redig luft och tänka klart. Ännu bättre är det väl att allt det gör hela Stockholmslevernet lättare och finare i vårprakten.

BadrumsklänningenIgår gjorde jag ett av mina roligaste klänningsfynd, nästan roligare än förra veckans cirkuslångklänning, nämligen denna badrumsmönstrade lila klänning. Den har kakel, badkar, duschmunstycken och allt.

Sannerligen en fröjdefull pjäs.

måndag 11 april 2011

Storartade planer
Jag har ju tillsammans med min käre mor ett litet torp i Hobborn utanför Falun i Dalarna. Detta ställe kan vara den kanske mest trivsamma och rofyllda platsen som jag känner till. Det är något visst med att gå ner till sjön och titta på när fiskarna vakar, att sitta i köket på kvällarna och lyssna på radio samt sippa på en fin kopp te. Det är otroligt att kunna odla sina egna grönsaker, få plantera om sina blommor, klappa på äppelträden, koka sylt av allt fint som växer i trädgården och bara insupa dalasfvären.

Något som är ännu mer fröjdefullt än detta är att vi nu är i full gång med planeringen utav mitt egna lilla hus på tomten. Vi göttar oss i sekelskiftesfönster, spegeldörrar, furugolv och fina detaljer. Det känns så fantastiskt att jag i sommar kommer ha en egen trapp att sitta och dricka morgonkaffet på blickandes ut över syrenhäcken och all dess prakt, ett eget hus att fylla med loppisfynd och ett helt eget krypin att ha i evigheters evighet.

Amen.

söndag 10 april 2011

Ge mig tassar, lek, och dalasommar.Jag och Ellì förra sommaren.

lördag 9 april 2011

Min fredagIgår spenderades dagen med att sova, att titta på risiga filmer, med att gråta och tycka synd om mig själv, med ca en liter buljong och ett eminent syryck där jag styrde upp inte mindre än tre stycken klänningsprojekt som legat och väntat. Ibland lönar det sig att vara sjuk och uttråkad.

fredag 8 april 2011

En spin-off på min bröllopsaspergers.

Ryska brollopsbilder.Är det inte fantastiskt?
Jag kan sitta och googla i timmar.
Hela "stor och liten"-konceptet verkar vara väldigt populärt hos ryska bröllopsfotografer.
Eller varför inte lite salladsbebisar?
Eller en skön brud i det gröna, med fjärilar?

Jag är helt utslagen av maghemsket och är fortfarande sängliggande. Ikväll missar jag en dansföreställning som jag ville se, i morgon missar jag en eminent souldanskväll med Elin på Fasching och jag har missat en hel jobbhelg. Dessutom har jag ett fruktansvärt pysselsug och dödlig loppisabstinens.
Stackars mig. Önskar att jag var nygift i Ryssland istället.

torsdag 7 april 2011

Det äcklar mig hur jag först kan skriva om vinterkräksjukan och sedan lägga upp bilder på en fin sallad. Ännu mer äcklar det mig att jag är helt utslagen, har legat och spytt galla hela natten, att min sambo sover på soffan, att jag inte kan jobba och att jag är hur klen som helst.

Jag är tydligen inte 8 år längre, då min mamma kunde hämta kräkhink, klappa mig på ryggen, hyra film åt mig osv, nej jag kom idag till insikt att jag ska vara vuxen nu.
Hemska grej.

onsdag 6 april 2011

Bästa salladenJordubbar, haloumi, ruccola, basilika och hemmagjord balsamicosirap.

I väntan på kräket som aldrig kom har jag bytt till vårgardiner, städat lägenheten, gjort en balsamicoreduktion, fixat med blommor, styrt upp ett påskris, tittat på rederiet och bakat en sockerkaka.

Nu då?

I väntan på Calici.


Jag älskar mitt jobb. Men i dessa tider så är man i en ganska utsatt situation och när det väl börjar florera potentiella magsjukevirus på arbetet så är det bara att sitta här, på min lediga dag, må illa och invänta möjliga kaskadspyor och timmalånga toalett-sessions. Det är just den här inkuberingstidsperioden som är värst, när man helt enkelt inte vet om man har det eller inte har det, då jag bara tufflar runt här i nattlinne, småplockar, känner mig blek och klen, mår illa och väntar på stormen som kanske aldrig kommer.

Skit också, på alla sätt och vis.

lördag 2 april 2011

På vinylspelaren


Jag är så himla nöjd över mitt senaste lp-fynd som jag egentligen bara köpte för att omslaget var så in i norden tjusigt men som även visade sig innehålla hejdundrandes fin 30-talsjazz.