onsdag 30 mars 2011

tisdag 29 mars 2011

Sambolivet


Sambolivet är ju så himla fint eftersom det innebär att man har någon som äter ens bakverk av hjärtats fröjd, någon som tvättar bort mitt tandkrämsdreggel ur handfatet om mornarna och någon som man kan bygga vidare med loppisfynd i denna franslampeborg som vi kallar lägenhet och hem.

Ännu finare är väl kanske klockspelsspelandet från i musikskaparsovrummet, att någon står ut med att jag har lite klänningsköparproblem och att bara över huvudtaget ha en spinkig lite äldre man som är som en korsning mellan Ernst Kirchsteiger och Thåström att dela säng, kylskåp och garderob med.

måndag 28 mars 2011

Min nya last:


Rederiet är min nya last i livet. Det är ett perfekt sätt att fördriva tid med och det bästa är att jag nu efter första säsongen har 19 säsonger kvar som sträcker sig över en tidsperiod på ca 10 år.
Love it.

Längtet efter Dalom


söndag 27 mars 2011

Mars går mot sitt slutMars har bestått av mycket loppisfynd, mycket arbete, alldeles för lite pysslande, ganska mycket bakande, friskis och svettande, vårfix på balkongen, mängder utav tulpaner, kärlek och ganska mycket ångest.

Nu blir det April, och jag hoppas innerligt att det blir en bra månad.

IgårIgår hade vi earth hour på Lilla Essingen med rödvin, tända ljus, vänner, en pappa, diskussioner och annat fröjdefullt följt ev en jättefin spelning på Strand med efterföljande svettig dans och skratt.

Idag är jag mest mjuk och bakar lavandelkakor och strecktittar på rederiet.
Hajj Fajj.

onsdag 23 mars 2011

Koppfynden

Igår fyndade jag de perfekta lindblomsgröna kaffekopparna för fördmiddagskaffet på balkongen. De är lite naggade, någon är lite missfärgad. men annars är de helt fantastiskt bra. En gulpeng och en silverpeng för allihopa - lycka är inte dyrt det inte.

Nu ska jag åka till mitt jobb, klä på mig korvgubbekläderna och umgås med mina tanter hela kvällen.
Adieu.

tisdag 22 mars 2011


Första vårdagen.

måndag 21 mars 2011

Seckisfynden och vårlängtet.


Nu börjar det ju faktiskt bli mer och mer vårigt här i Stockholm, trots vissa återkommande bakslag. Den hemska vintern till trots så har jag under de senaste månaderna inte kunnat stå emot att köpa klänningar som jag inte alls kan ha ännu, men som ändå får mig att längta efter varma majdagar och fina junikvällar.
Längtet, var hälsad.

söndag 20 mars 2011

När jag har rävar i magen så tröstar jag mig med att jag iallafall har rådjur utanför fönstret.

Digerdöds-choklad och jordnötssmörskaka


I förrgår gav jag mig an att fynda ut en fläskig chokladkaka. Så då blandade jag in jordnötssmör i kakan vilket gjorde att slutresultatet blev helt fantastiskt mastigt, perfekt halvkladdigt, lagom saftigt och väldigt chokladigt.

Nu ligger en fjärdedel i frysen, en fjärdedel i våra magar, en fjärdedel hos en vän och en fjärdedel väntar ivrigt på att bli uppäten.


lördag 19 mars 2011

Loppisäventyr: Eskilstuna

Idag fick jag pojkvänsfnösket att gå med på att åka och undersöka loppisutbudet i Eskilstuna. Tji fick jag som i dagsläget har en ohälsosam dragningskraft till sjuka 60- och 70-talsklänningar men som inte fann något som helst av värde i klädväg. Däremot hittade jag lite småplock som tillsammans hemma på matbordet och vårduken ändå kändes som riktiga höjdarfynd.
Ljuset från symaskinen gör sig nedrans bra i den lille glassamlingen måste jag säga.
Bra vas för vårblommor och ett bra sätt att stilla mitt kitchbehov på ett mer subtilt vis.
Jag är helt otroligt målinriktad i mitt kaffekoppssamlande av hemliga orsaker och dessa två Rörstrandsbebisar kommer att fungera fint med de övriga guldkantade kompisarna.

Heja, heja. Sökandet efter de perfekta likörglasen är härmed över. Att 7 stycken kostade mindre än vad ett glas hade gjort i Stockholm gör inte det hela mindre fröjdefullt.

Nu ligger jag i sängen och är helt färdig och känner mig ändå nöjd över att jag har lyckats finna en karl som kör mig till vilken stad jag än får för mig är loppisarnas förlovade land. Om någon nu måhända skulle veta om detta och istället kunde berätta för mig vilken stad detta är så skulle jag nog spara en hel del tid och pengar och miljö.

fredag 18 mars 2011

Berlin


Igår köpte jag äntligen flygbiljetter till Berlin.
Jag ser så fruktansvärt mycket fram emot att åka till min favoritstad, gå på fotomuseum, äta döner, titta på konst, dricka kaffe i vårsolen, vara kär, köpa gamla klänningar på kilopris ochsitta på dödsgamla barer och dricka god öl.
HAJJ FAJJ!

torsdag 17 mars 2011

Koppkakor


Här om kvällen fick jag ett återfall i mitt bakningsträsk och bakade vit choklad-, hallon- och kardemummakoppkakor med hallonfärskostsglasyr. Jag är dock lite ledsen för att de inte blev så estetiskt tilltalande som jag kanske hade önskat, men goda var de.

Jag har även ett litet projekt där jag försöker sluta blanda in engelska ord i allt. Dock kan jag känna att direktöversättningen från cup cake till koppkaka tar bort lite av bakverkets dragningskraft, så jag måste nog fila lite på bakorden lite.

torsdag 10 mars 2011

Rådis, landsbygden och längtet.


Jag tycker om Stockholm och i synnerhet Årsta med det lilla kulturcentrumet, de fina k-märkta caféerna och det erkända Bert-torget. Men trots detta, så kan jag ändå sakna Dalarna och Härjedalen och Hälsingland så mycket att det känns helt ovärt att bo i sveriges huvudstad när resten av landet är tusen gånger bättre.

Idag saknar jag att vara i Söderhamn och fika på Rådhuskondis, åka på loppisäventyr och kasta macka i havet.

torsdag 3 mars 2011


På den senaste tiden har jag mest jobbat hela tiden känns det som, därför känns det extra festligt när jag får vara helt ensam hemma på morgonen, titta på lite risiga amerikanska serier, dricka mitt eget kaffe, äta hårdbrö' med hemmabyggd basilikafärskost och keso med äpple och kanel. Heja Heja, känner jag då.

onsdag 2 mars 2011

GuldgruvanHar funnit ännu en guldklimp till garderoben. Jag ser det lite som en mamma till Vera Wang-klänningen med guldbrokad och fin krage och dittan och dattan. Den är lite för fel i formen men jag tänker att en dag så är jag nog äldre och grövre och fyller ut den bättre, men tills dess så får den hänga på väggen. 50 pix för en ateljesydd klänning af svensk hoflevrantör är iallafall inte fy skam.

Labilitet/Stabilitet 5-0

I takt med att jag börjar gråta när jag tänker på vasaloppet, när jag tänker på Jonsíspelningen på wow, när jag tänker på Norrland och när inte fredrik alls någonsin pratar bebisspråk med mig(tack och lov), så inser jag det faktumet att mitt psyke just nu är allt annat än stabilt.

Droppen som fick bägaren att rinna över var förmodligen när jag själv råkade släppa dörren till mejerikylen på Ica Årsta i mitt eget ansikte och därefter skyllde ifrån mig på ett stackars butiksbiträde, talade i tungor och sedan, självfallet, började gråta.