måndag 28 februari 2011

LoppisskatterFynden på helgens loppisrunda var flera, men två av de bästa var nog ändå den lille silverasken med rosa sidenklädsel, perfekt att förvara broschernas brosch, paraplybroschen, i.

Loppisrunda

I helgen har jag och Fredrik varit på en hejdundrandes loppisrunda i söderhamn. Min favorit sedan i höstas är Rosengatans lilla affär och café i Stugsund. Vem kan inte bli kär i ett skraltigt och skevt trevåningshus fyllt med pinaler och pryttlar, möbler och porslin och det mesta man kan tänka sig att fynda.

torsdag 24 februari 2011

Tårttröjan.

Min kampsyster och bandmedlem Tanja gav mig förra veckan denna fantastiska skapelse. En stickad kortärmad tröja med stickad mudd som för tankarna till tårtpapper. Heja, heja tänkte jag och firade den med att ta den till Röda Korset och fika billigt samt med en liten med ack så storslagen loppisrunda. Ännu bättre blir väl egentligen allt med det fina halsbandsuret som jag fick av han jag bor med i julkapp.


onsdag 23 februari 2011

onsdag 16 februari 2011

Livet


Livet:
Hajfilm på kvällarna,
Evert på dagarna.

tisdag 15 februari 2011
Snälla ge mig en anledning att ha en Tim Walker-inspirerad digerdödsfesttillställning med slott, ballonger och klänningsljusinstallationer. Det är liksom egentligen det enda jag begär, efter en fin lägenhet som jag kan få plats med all rekvisita i, och kanske en liten häst.

torsdag 10 februari 2011

Så här kände/tedde jag mig idag på rep med min käre Forell o/co. Arbetet på sjukhemmet tär på mina energireserver och det rådande snöovädret dödar i princip all lycka i att drömma om framtiden och våren.

Sammanfattning: Jag har fastnat. Jag är slut.

måndag 7 februari 2011


Det här är fortfarande en av mina favoritbilder. Den dagen då jag köper ett stort fallfärdigt sekelskifteshus med 4 meters takhöjd, kakelugnar och en fin trädgård. Då ska jag också måla ett stort körsbärsträd på väggen. Sedan ska jag sitta där, vid ett gammalt piano, spela och titta på trädväggen.

söndag 6 februari 2011

Söndagen den sjätte februari tvåtusenelva

Mina laster: PorslinEn av de ting som jag brinner mest för här i livet är förmodligen porslin. Det finns få rus som kan väga upp till det ruset jag känner när jag loppisfyndar en fin svensk 50-talskopp, när jag får bada (jag väljer att säga bada istället för att diska) mina små bebisar och se hur guldkanterna på Gefles Grand-tekoppar ger kontrast till Gustavsbergs Stig Lindbergs spisa ribbs strikta design.

Många gånger har jag tänkt den hemska tanken att jag kanske borde spara ihop till en hel servis eller något liknande, men insett att det aldrig i livet kommer gå ann eftersom jag förmodligen skulle fortsätta köpa allt annat fint jag hittar och till slut inte ha rum i köksskåpen och till slut tvingas leva i en lägenhet full av olika serviser, förmodligen ensam, eftersom ingen troligtvis vill leva men en kvinna i en lägenhet full av kaffekoppar.

Så jag håller mig till mina udda sekelskiftestallrikar, mina blommiga fat, guldkanterna och till Stig L och Hertha.

tisdag 1 februari 2011

02.02.11 Drunk'nkänslan


Jobb,jobb,jobb.

Mitt liv:
Jobba, åka kollektivtrafik, duscha, städa, titta på risiga serier, längta bort, sova.
Sedan är det precis så, runt, runt,runt, runt.