onsdag 9 november 2011

PorslinstantenIbland när jag inser att jag är lite för enkelspårig för mitt eget bästa så kommer tanken att jag säkert kommer bli en sådan där ensam tant i ett smutsigt hus fult av katter, eller ännu värre, svanar. Men idag när jag hörde mig själv sitta och prata med mina ljusblåa gefle tekoppar med guldkant sägandes något i stil med att "jag vet att det är jättesorgligt att vi måste flytta från Stockholm men jag lovar er att ni får det så himla mycket bättre och mer plats i den nya lägenheten där ni inte behöver stå här och trängas" och jag förstår nu att jag förmodligen inte ens kommer få känna värmen från 20 katter som jag stuvat in i min stuga utan att jag kommer sitta där i ett hav av porslin och prata med gamla Gustavsbergskoppar.

Jag håller nämligen på att plocka ihop mitt porslin inför den första flyttresan uppåt som går av stapeln på fredag. Detta resulterar att mitt psyke bryts ner mer och mer för varje kopp som jag måste separera ifrån vilket i sin tur leder till att jag måste packa ner allt i omgångar så inte chocken blir för stor på en och samma gång. Om jag nu ska få mig att framstå som den galna kopptanten som jag en dag kommer vara så kan jag väl lika gärna löpa hela linan ut och erkänna att jag är en rabiat porslinsrasist också. När jag har packat ner allt så ser jag att jag faktiskt har sparat ett gäng som står ensamma i kylan och inte får vara med i flyttkartongens varma bädd. Vilka är detta? Jo, det är Fredriks fula koppar. Typiska ungkarlslattekoppar med någon sjuk skinndetalj på, eller hans "cirkuskoppar" i skrikiga färger. Hur jag ska göra med dessa har jag ingen aning, jag vill inte ens prata med dem, men jag förstår att de säkert ska ha samma plats i vårat gemensamma hem som mina spisa ribb-koppar eller som allt fint med guldkant och pastelliga blommor på. Men tills jag förstått det i hjärtat så kommer jag sitta här och stirra på dem och frysa ut dem.

För sådan är jag.

5 kommentarer:

E L I N sa...

Hahahhahhaha. Det är tur att alla dina helt sjuka drag är så omåttligt charmiga att de bara ligger dig till gagn. :) Puss på dig min koppberoende fin-tjej!

Rebecca sa...

Jag tycker bara om dig mer och mer! Du är fantastisk!

Hannah sa...

Tack för all pepp i mitt inlägg om att köpa torp! Det behövdes verkligen och nu är jag bara ännu mer sugen haha :)

Madeleine sa...

Helt underbart porslin!

aliciasivert sa...

Alltså du gör mig helt varm.
Hittade hit via Ingrids länk på enoughisenough och nu kommer jag inte härifrån. Du skriver och fotograferar så fint och reflekterar över vardagen så den blir festlig och så råkar jag dela din koppbesatthet och tycka skattjakter i lumpbodar är ett av livets högsta nöjen.

Ser fram emot att också bli en crazy cup lady men hoppas hitta en karl som antingen har god smak, inte har någon smak eller inte vågar stå på sig så jag kan slippa lattekoppar med skinndetaljer i mitt framtida hem.

Kanske man kunde packa dem lite slarvigt så de kunde råka krossas till finkornigt pulver i flytten?

Tack för ljuvlig läsning och glad påsk på dig!