torsdag 19 augusti 2010


Bakfylla och gammal vänskap, Österå.
Det tackar jag för.

Fransar och hemkänsla


" Fixa en franslampa, så känner du dig nog hemma" sa en karl till mig idag i ett desperat försök att få mig att trivas i Stockholm. Han känner sig nog hemma han, den där FLL, som han försöker kalla sig. I franslampeparadiset med alla instrument på Liljeholmen.

tisdag 17 augusti 2010

Stockholm


Jaha, här sitter jag, med DN:s kultursidor i största hugg, dricker espresso ur minikoppar, äter knäckebröd, lyssnar på P1 och har just bytt "my home town" på Facebook till Stockholm.
Bara en sådan sak.

Under de 4 dagar jag har bott i Stockholm nu har jag hunnit med att vara i Göteborg i tre dagar, gått på seckisvända och druckit en mycket tveksam vanilj och körsbärs-läsk med Tanja, träffat familjen, fått en arbetsintervju samt tagit mig an ett mycket angenämt ryggskott.

måndag 9 augusti 2010

Min bästa klänning


50 pix på kupan, tyll och ateljéskräddat. Jomantackar.

Män


Andreas och Fredrik genom Yashicans vidvinkeloptik.

fredag 6 augusti 2010

Fredagskväll och fest

Wowoowoowo. Party.

Om man kallar party att sitta hemma ensam i mörkret efter jobbet, brottandes med ett stycke flatbäddsskanner och ett stycke prestationsångest, en kopp te och Noi Albinoi. Troligvis har jag det lika festligt som alla de som åkt till Stockholm för att spela på festival, som Pappa och storebror som har grabbkväll med tennis och vin, som alla partytopstjejer som dansar till damtradamdam-skitmusik på etage ikväll.

Nej. Nu ska jag fira att jag ska jobba 13 timmar utan rast i morgon med en kalldusch.

torsdag 5 augusti 2010

Stop Motion

The Ambience Affair - Devil in the Detail from Souljacker on Vimeo.

Kom över denna video, en stoppis från den Irländska gruppen souljacker. Även jag är just nu mitt i skapandeprocessen av en stoppis till FLL. Lite mindre HQ dock. Som om man hade en knapp som man kunde skruva på, för att bestämma kvallité på saker i världen.
HD-LD
Hi Fi - Low Fi

onsdag 4 augusti 2010

Om man kan citera Petter så vet man att det är en ok dag.

Nu är jag igång. Har börjat packa ihop mina klänningar, har beställt ny systemkamera, har kommit in på kulturama, har sökt tusen jobb och har jobbat hela dagen. Nu ska jag sortera kläder, skanna mina polaroidbilder och ta mig en välförtjänt kopp kaffe.

Det går bra nu, kompis det går bra nu, som Petter hade sagt.

Analogttisdag 3 augusti 2010

Det blir mörkare tidigare nu.


Tur att man har en släng av lamp-aspergers.

All denna väntan.Väntan, är något som formar mitt liv just nu.
Jag väntar på att scannern ska skanna mina negativ i snigelfart, jag väntar på människor, jag väntar på att flytta på mig, börja på ny kula. Väntar på att få mina filmer framkallade på labbet här i Falun, förmodligen för sista gången

Min nya analoga systemkamerepresent behöver iallafall inte vänta så mycket, för den används nästintill förjämnan.