onsdag 30 juni 2010

Sms till Pappa Skog:

"Pappa, jag vet att jag är bra, ok, bäst, på att ta hand om pensionärer. Men jag tror ändå att det är mitt öde att bli en lidande konstnär"

tisdag 29 juni 2010

Hobbornfestivalen 2010 och cerpentinernas vänner
I en hel helg har vi firat denna midsommar, Johannes Döpares dag. Det har varit fullt med skratt, cerpentiner, mat, vänner, väder och fröjd. En av de bästa midsommrarna på länge kan jag säga. Livet i Hobborn med dessa bra människor var en fin tid i livet, mer kan jag nog inte säga.

Tack.

måndag 28 juni 2010

Angående det här med en ledig dag:

Idag är jag ledig, det betyder att jag inte alls ska jobba, och därmed även att jag inte har något alls att göra.
Hade detta varit en arbetsdag för mig hade jag antingen gått upp fem, redan druckit tio koppar kaffe, klappat tanter, tvättat 6 maskiner tvätt, ätit lunch, städat mycket, sjungit Taube våndats över att jag är inne när det är så fint väder och längtat efter att vara ledig.
Nu sitter jag istället på min shäslong, har inte ens pinat i mig en kopp kaffe, kollar ut på sommaren och våndas över att jag sitter inne och inte har något att göra.

Det är alltså inte arbetet det har att göra med, det är jag som är problemet.
Måste. Göra. Något. Av. Dagen.
Fan.

Det är något visst med det Svenska sommarkvällsljuset
onsdag 23 juni 2010

måndag 21 juni 2010

Lyckan

Efter en tung dag på jobbet så är det en fröjd att komma hem till brevlådan och finna två biljetter till Arcade Fire på Dalhalla åt mig och en stilig man, årgång 83. Rad ett, i mitten.

Lyckans högborg, fridens synagoga och fröjdens grävlingsgryt.

fredag 18 juni 2010

En liten hyllning: Sigvard Bernadotte


Denna man finns på min hylla av svenska favoritdesigners i tid och otid. Den avlidne föredette prinsen som under sin livstid försedde de svenska folkhemmen med härdig design. Vart man än går så kan man skåda virrvarrmönstret eller margreteskålar. Fantastiskt, slitstarkt, svenskt, royalistiskt, folkligt. Jag önskar att jag också kommer bli en stilig farbror med pipa och en förlorad prinstitel.

torsdag 17 juni 2010

usch.

-Jag har varit på etage.
-Jag kommer på mig själv med att sitta och ta ut pianonoterna till Twiligtlåtarna.
-Jag är kärlekskrank och bekräftelsekrävande.
-Jag har sagt "top notch" helt seriöst.
-Jag har snöat in på kungabröllopet.

Jag är ett monster. Jag måste styra upp det här.

måndag 14 juni 2010

söndag 13 juni 2010

H-K, E-H, ponnyn och regnet.


Det har vid det här laget regnat i över ett dygn här i Faluland. Detta har hyllats med en väldigt rosa regnjacka, två stycken tvåörade koppar á en riksdal/styck, Österåutflykt, hästklappande, sällskapsspelande samt en storslagen Ernst-Hugo-upplevelse. Skånska Mord är numera en kär favorit i min värld. Långsamt, mycket stirrande, bred skånska och lama mord.
Kärlek.

Regn i Österåfredag 11 juni 2010

Vitalitet vs. Tröttheten

Ofta kan jag slås av min egen vitalitet, min sprudlande utstrålning och min levande personlighet. Jag är ju överlag en otroligt rolig människa att socialisera med, hittar alltid på äventyr, har alltid sköna anekdoter på lager och är den som går sist hem från alla fester.

Sedan tittar jag igenom mitt fotoarkiv och finner bilder som inte jag alls har tagit och slås av en kvinna med en väldigt blond man som inte alls är särskilt närvarande i världen. Det tycks vara så att denna kvinna somnar precis överallt. På fika, på fest, på Söderhamnsvisiter, på bio, på tunnelbanan etc.

Inte nog med detta, så tycks det vara så att denna vedervärdiga varelse är just jag, Hanna-Karolina Lamberg skog, 20 år, och världens tråkigaste kamrat och medmänniska.

Hemska upptäckt.

Stockholm, Mars. Falun, Juni. Söderhamn, Mars

onsdag 9 juni 2010

Inspiration


Så här i valtider så tyckte jag att det var passande med en liten återblick till min förra skånevistelse, där skånepartiets webradio var på tapeten mest hela tiden.
Denna webbradio är nog dagens tips från min sida. Lyssna på dansbandmusiken, de arga pensionärerna som finner det irriterande att den mindre ljusa brevbäraren går i trappen två gånger/dag, visionen om skåne som eget land, demokrati, kommunisthat etc.
Så. Skånepartiet och Sverigedemokraterna ger mig inspiration. Inspiration till att rösta dödsrött.

tisdag 8 juni 2010

Familjen

Födelsedag!
Idag är det dagen då det var ett år sedan jag köpte mitt första hus. Detta ska firas med champange och tårta, såklart.

Hobbornhuset är nog utan tvekan ett av mina bästa köp, på delad plats med min katt och min polaroidkamera. Det är ett evighetsprojekt och ett idoga slit att ha hus, samtidigt som det är väldigt fröjdefullt att kunna bygga en egen trapp, planera trädgården hur du vill, safta och sylta på egenodlade bär, ta ett kvällsdopp i Hobbornsjön och dricka kaffe och läsa bok på den väldigt gamla kökssoffan.

Så tack för det här året, mitt lille hus. Jag ser fram emot många fler. Minsann.

fredag 4 juni 2010

Adjö Stocken


Det är med sorg i hjärtat som jag lämnar hufvudstaden för denna gång. Nu vankas en sommar i Falun med vårdbiträdearbete, midsommar i goda vänners lag i Hobborn, Arcade Fire på Dalhalla, och förhoppningsvis finbesök från närliggande län.

Men. Tills dess är det alltså Falun och ensamheten som gäller, fast jag ska nog stå ut.
Hoppas jag.

torsdag 3 juni 2010

Internet

Jag har nu efter ganska många dagars semester återvänt till internetvärlden. I mitt internetfria liv har jag varit mest fotat, grävt gropar, cyklat, klappat djuren och druckit kaffe.

Denna återkomst är allt annat än smärtfri. På något vis så har dagarna i Hobborn gjort att det känns som att allt som har med internet och datorer att göra går i expressfart och ter sig på ett vis som jag inte längre kan relatera till. Jag har tappat förmågan att multitaska och blir stressad av att simultant använde facebook, skype, bildprogram och spotify.

Förhoppningsvis så kommer det komma tillbaka till mig, annars så får detta bli en datorfri sommar, helt enkelt.

Hobborn