torsdag 29 april 2010

Nu får det fan anamma vara nog!

Efter en hetsk diskussion med min moder, ett interventionliknande samtal från Herr Forell, köpstopp från Miranda och huvudskakningar från Elin insett något som jag tidigare kanske förnekat.

Jag har ett problem,
Jag behöver hjälp.

Flest kameror vinner, pyttsan. Flest kameror=Vägen till helvetet.

Angående Elin och skypeDenna kvinna har i 7 månaders tid varit på vift, men icke ur mit liv, nejnej, vi har nämligen nästintill daglig kontakt. Något som vi tackar internet för.

Skype är min bästa grej. Ja.

Norspols

Det är himlans meditativt och stå och nöta norska polskor såhär på vårkanten. Dock önskar jag nog mig ändå en sordin, så jag slipper bli vräkt i strävan efter att bli bättre på detta fantastiska och fruktansvärda instrument.

onsdag 28 april 2010

Shit-Jävlar!


Kaffet kallnade, min andra avenyn-session avbröts, en gapande hakposition framträdde i mitt ansikte, håret blev kliat, en konstig magkänsla dök upp.

Nu är det iallafall bokat, inte alls i en hiss, utan i ett stort kalkbrott i mitt älskade Dalarnas finare skogar:
2 biljetter till Arcade Fire, Dalhalla 30:e Juni.

tisdag 27 april 2010

Lat/Dum

Ja, hur låt får man egentligen vara när man i skapandet av en kappsäck till en stackars krake inte orkar städa sitt skrivbord och ta fram symaskinen, utan istället sätter sig och syr hela prototypen förhand.

Dum,korkad, Enfaldig, obegåvad, trånghuvad, knäpp, bakom, blåst, helt väck, pundig, knasig, spejsad, rubbad, urblåst, pucko, koko, noskig, bäng, hjärndöd, åsneaktig, befängd osv.osv.

Av alla de synonym som finns till ursprungsbenämningen på mitt tillstånd så föredrar jag nog trånghuvad, hjärndöd och spejsad mest. Fast det är ju lite av en smaksak, och jag är ju ganska åsneaktig, så vad vet jag?

söndag 25 april 2010

Fiolen min


Äntligen har jag hämtat min fiol i Orsa. I två års tid har den huserat på Hellzephyrs musikaffär och det känns nästan lite surrealistiskt att återigen ha den gamle skojaren i sina nypor.

Det här blir ett bra nytt projekt, en kombo av en helt ok intoneringsförmåga och en stråkteknik från helvetet kommer bli spännande och frustrerande. Men hejhej, nu kan jag spela iallafall.
Fröjden och lyckan.

Nu ska jag traska ut i solen och handla en smula, sedan ska jag baka bullar och klappas.
Adjö.

fredag 23 april 2010

Eleonora och våren


Jag har helt utan egentligen någon mer speciell anledning än att det är vår och att det är bra att ha en transportmaskin fått en cykel av min moder. En väldigt fin gest, kan tyckas, och det tycker såklart även jag. Nu gott folk ska jag cykla runt med Eleonora och aldrig mer behöva betala 22 spänn för att på grund av lathet åka 708 mot kyrkbacken från Faluns innersta stadskärna.

Aldrig mer.

torsdag 22 april 2010

Lomo Smena 8M


Igår bakade jag inte bara äppelpaj och somnade framför tv:n, utan jag hämtade även ut min nygamla sovjetiska Lomo Smena.

35mm filmerna, nu kanske ni blir roliga igen.

tisdag 20 april 2010

Om kärlek


I Paris finns det i en liten park en hel vägg där det står "jag älskar dig" på olika språk. Ganska tradigt och kommersiellt kan tyckas, för det är väl lite det kärlek och älsk har blivit på senare tid. Samtidigt så är fenomenet att älska någon något som gör att man kan stå och stirra på detta skrivna uttryck på hundra olika språk hur länge som helst.

Cupcakes

För några dagar sedan satt jag och Ellinor i Montmartre på världens finaste lilla gata nära Abesse och åt cupcakes och pratade om ditten och datten i solskenet. Det var en bra stund i livet där på det lilla pastelliga caféet vill jag lova.

Just nu sitter jag istället på mitt golv på en underlig madrass med ett något psykadeliskt mönster som det ryktas att en pundare på järnet tidigare har antingen ägt eller lånat väldigt länge.. Hur väl dessa rykten stämmer har jag ingen aning om, men dekadent är det iallafall.
Även om dess jättegula kulört får mig att längta tillbaka lite till det sobra ljuset och våren i Paris.

Minsann, minsann!

fredag 16 april 2010

Strandad

Igar hade vi en fruktansvärt händelserik dag, jag och doktorn. Fast i Paris pga. vulkanutbrottet pa Island, inga tag hem pga. att de franska tagbolagen strejkar just nu, tillsut en bussbiljett till en 28 timmars lang bussresa hem pa Lordag kväll, digerdödssushi hos Michel och sedan sömnsömnsömn.

Idag känns dock livet lite lättare. Solen skiner, vi lyssnar pa Belle & Sebastian och ska snart kolla vintagebutiker och leda efter dushkräm, macarons, glass och violtabletter.


onsdag 14 april 2010

Paris-Jag har köpt film för massa pengar.
-Jag har ätit mycket ost.
-Jag har ont i fötterna.
-Jag har införskaffat en nygammal klänning och börs.

Paris är ju lika bra som alltid, och jag vill bo här lika mycket som alltid. Nu ska jag vila och sedan bege mig mot uteätning och popklubb.

Jaha, det var det det.
I morgon kommer jag hem.

måndag 12 april 2010

Bonjour, bonjour.

Pqris ùr fqntqstiskt; solen skiner; det ùr v^r och pollen qlergin ùr ett fqktu;= Jqg och Ellinor hqr precis ùtit frukost och skq nu bege oss ut i den pqrisiskq v^rolen:

Det här mina vänner är ett eminent försök fran min sida att rapportera hem ifran Paris. Mindre lyckat. Ja.

FUCK YOU FRANSKA MAC-DATORN!

måndag 5 april 2010

Det vakande ögat


Här har ni honom. Enní. Min nye livskamrat och beskyddare.

Vart jag än går så har jag denne lille herre ständigt hack i häl, när jag sover ligger han på mina fötter eller nedanför min säng och vaktar varsamt. Tittar jag på tv så sitter han på fårskinnet bredvid mig och tittar på mig.

Det är underligt, att ständigt vara bevakad, och att konstant få känna sådan naiv och kravlös kärlek som man får känna ifrån en hundvalp som denna. Icke att förglömma, dock, är den intryckta herren i högra hörnet av bilden. Han är en värdig herre, och en sann följeslagare. (och ser en aning ut som ET)

Flest kameror vinner!

söndag 4 april 2010

Påskdagsutflykt

Idag var jag och min fjällfamilj, dvs Mamma, hunden -katten, i samlade i en eminent skotertur upp på fjället. Vi göttade oss i fjällpåsksolen, drack varm choklad och promenerade på skaren. En himla fin påskdag, en nedrans bra hundvalp, en bra mamma, en grym skoter, och ett bra fjäll.

lördag 3 april 2010

Konsumtionsbehov / Ett behov av att äga

Kameror i all ära, men just nu är jag insnöad på vitvaror och lyxslickepottar. För jag känner verkligen att jag behöver ett Belgiskt våffeljärn och hushållsassistent från Kitchen Aid, en baksten med tillhörande bakspade, en Ankarsum assistent med tillhörande köttkvarnsinsats, slickepottar från Le Creuset och sist men inte minst, ett kylskåp från Smeg.

Men vart börjar man? Det är frågan.

torsdag 1 april 2010

Väskorna är packade och nu åker jag hem


Jag lämnar Falun en stund nu. Närmare bestämt mer än två veckor bortsett från en liten mellanlandning för ompackning någon dag nästa vecka. Sedan blir det Stockholm och därefter Paris. Men innan dess, så åker jag hem och firar påsk.

Hem till Härliga Härjedalen, som man så smörigt säger. Men nog är det härligt allt. Med kockar, hundvalp, världens köttigaste katt, den årliga påskskoterturen, bastu, flickrum med världens fetaste säng och 4 meters takhöjd, skidbacke utanför dörren, mitt klumpiga och nystämda piano, mammatjaffs och säkert lite tvångslängdskida.

Jag har det himla bra när jag ser på det på det här viset. Vissa delar utav det iallafall.

Adjö på ett tag då Falun.

Dagens sms:

Pallra dig hit förfan. Jag känner mig som en prostituerad.