onsdag 24 februari 2010

Halli Hallå


Idag kommer dessa två!

Fröjdet och nöjdet! Jag är lycklig trots att jag är sjukt trött av digerdödspraktiken och måste åka till Stockholm i morgon. Men en kort stund är bättre än ingen stund alls.

Smörponkvällen blir fin!

måndag 22 februari 2010

söndag 21 februari 2010

Dagens "om du har ett tråkigt liv":


Klipp en sjuk lugg!

En fantastisk sysselsättning om du känner att livet risar ihop sig. Men gå för guds skull inte till frisören. Nej. Ring in en fruktansvärt bakis tjejkompis som kan hjälpa dig, ge henne sedan en alldeles för stor sax för ändamålet och säg något i stil med "det är bara hår, kör bara".

Låt henne sedan sätta igång, men be henne även att inte klippa en för kort lugg, utan en lång lugg, eftersom du inte riktigt vågar go all the way på direkten. Detta är mycket viktigt eftersom det inte är en lugg du vill ha, utan mer en händelse. Något spännande och konstigt som sker i pannhåret.

Avbryt henne sedan och konstatera tillsammans att den här luggen är ju verkligen fruktansvärt ful och att ni båda borde lägga ner, för att inget blir bättre av det här.

Stanna nu upp och titta djupt in i spegeln och hör din kompis säga: "Jag förstår verkligen inte hur en människa kan vara sa ful som du är nu"

Gå sedan ut i världen och spela en melankolisk trudelutt på ditt risiga dragspel och var glad för dina nya, fula frisyr.

Nu, min vän har du ett roligare liv.

Dianablixten och Canonkameran


Samt HKLS, i en härlig kombination.

lördag 20 februari 2010

Fattigdomen

Jag har inga pengar kvar nu. (Ja pappa, jag vet) Något som egentligen aldrig har hänt förr. Så det är fruktansvärt spännande i mitt liv nu. Hur ska jag klara mig? Hur ska jag överleva?

Därför kommer mitt projekt tills jag får mitt CSN vara att överleva på ingenting.

Stay tuned.

Fyllesvammel i punktform
Jag är inte speciellt full egentligen. Men jag har hur som haver haft en helt vanligt kårkväll och sitter nu i sängen och käkar den gamle vanliga hårdbrömackan med ost, tomatpuré och cayenepeppar. Småäckligt, skitgott och passar ypperligt till oboy. (den mörka, lite vuxnare oboyen, yo.) Jag kör även en eminent klassiker, nämligen HKLS-ensamefterkrogendansen. Oftast dansas denna dans till något som för tankarna tillbaka till en tid då jag inte alls levde.

Så:
 • Planet earth parningsdanserna funkar ganska bra, för victor gick det iallfall bra.
 • Det slutar visst aldrig snöa.
 • Vi måste slåss för att fria Palestina.
 • Det är tomt här hemma utan hjärtefröjd och grejer.
 • Edward Sharpe & The Magnetic Zeros är ett band jag verkligen skulle kunna tänka mig att spela tamburin i.
 • Det är svårt att välja mellan att spela piano och att sova.
 • Jag blev trött av allt ensamdansande nu, och somnar nog nu ändå.
Godnatt gott folk.

Fridens Liljor.

fredag 19 februari 2010

Kameraaspergers och finbesök

Denna vecka har jag lyckats att snöa in yttligare i lomography-världen. Jag är förtillfället så kär som det går att bli i min lille Diana-blixt och den bästa sysslan i dessa snöiga dagar är att ligga inne i sängen och läsa på Diana F+ forum vad andra lomovänner har på hjärtat.

Annars har denna vecka erbjudit onsdagsutgång, praktiskt examination, feber, finbesök, promo-exet på Tallest nya skiva på repeat, sconesfrulle, lasagneätning och semla.

Nu ligger jag här med feberfrossa och mår sådär halvdåligt som jag ofta gör. Heja.


onsdag 17 februari 2010

Update:

Jag klarade såklart min examination. I sann lion-champion-master-tiger-super style.

Jävlaskitosäkerpåsigsjälvhkls kan dra åt fanders. Minsann.

Bara vanliga saker:

-Ful dator
-Trycksårskort
-Kaffe
-Spruta
-Spiltzer
-Smartphone

Nervös

Idag har jag praktisk examination av min basala omvårdnadskurs.

Nervositeten, hej!

Inte nog med att jag ska ut på praktik redan på måndag, utan det är hemkt påtagligt just nu att jag bestämt mig för att bli sjuksköterska. Visst är det spännande, javisst. Kappilärblodprovstagning och subkutana injectioner, diastoliskt blodtryck och flyttteknik. Men hur spännande det än är så sitter jag ändå här iklädd dungentröja, med ruffsigt hår och hetsdricker kaffe.

Inatt drömte jag att jag stod utanför dörren till examinationsdörren och fick reda på att jag inte alls skulle ge spruta, nej, det var istället ett gammalt hederligt Modus Vetus-prov! Succé, tänkte jag då. Detta kommer jag klara galant. Modus Vetus är ju ändå min starkaste sida, ur musikteorisynpunkt.

Så vaknade jag, och insåg att musikteori inte har något med basal omvårdnad att göra och att jag aldrig i mitt liv kommer behöva sjunga Modus Vetus igen. Däremot kommer jag utföra många subkutana injectioner, palpera till döds, sätta katetrar, mäta blodtryck, lägga om sår etc.
Något som gör mig livrätt, javisst.
Men samtidigt ganska förväntansfull.

måndag 15 februari 2010

Måndag

Idag är det måndag och jag varit ganska produktiv idag måste jag säga.

Jag har:
Fixat med praktikplatsen. Nästa vecka börjat nämligen mina första verksamhetsförlagda utbildningsperiod. Sjukt spännande, eftersom jag älskar att jobba på äldreboende. Minsann minsann. Första lördagen ska jag dock jobba från 06.45 till 21.00.

Byggt lasagne. En vegitarisk sådan, med äggplanta, spenat och fetaost.

Handlat. Bara en sådan sak liksom!

Tagit fram boken jag ska läsa. Ok, Det var inget stort, men jag hoppas att jag förmodligen tittar i den också. Sen.

Nej, nu ska jag försöka plugga lite och sedan göra slut på hjärtelängtet. Adjö.

söndag 14 februari 2010

Oh well I walk upon the water like it´s easier than land. Do do do do do.

Herregud, jag är en jävla pärla.

Det är en fröjd att börja dagen med Tallest och en doft av nybakta kakor. Jag har utvecklat mitt Chocolate Chip Cookie-recept en uns, vilket var en succé. Så nu sitter jag här i mitt hemmasydda förkläde, dricker kaffe ur filifjonkankoppen, tittar ut på den blå himlen, känner mig ganska tillfreds med livet och tror bestämt att jag ska bege mig ut på en promenad i solskenet.

På återseende.

Er vän i världen,
HKLS

söndag 7 februari 2010

I can do it!


YES I CAN!

Det är fananamma dags för HKLS att shapa up nu, minsann! Denna fina fick jag av Elin, och hon har bannemig rätt. Finaste Elin med det bästa peppet!

När vi gick på gymnasiet och jag risade ihop brukade Elin alltid komma viskandes med den eminenta frasen med största slagkraften "upp till kamp". Då kunde jag ju inte riktigt göra något annat än att bli upprorisk och sluta fucka upp saker, gräva ner mig i dumma grejer och tänka fel.

Nej. Elinpepp och hjärtefröjdsspellista gör mig bestämd, upprorisk och ger mig lite jävlaranamma nu, vilket jag sannerligen behöver.

Kika in på Elins blogg förresten och titta på hennes Librarian. Fantastiskt.

BakissöndagStockholm. Javisst. De är ganska fina de där mornarna, när jag sitter i den lille ettan i sekelskifteshuset och spelar gitarr, dricker kaffe och glömmer gårdagen.

Idag mötte jag upp med min käre storebror, tog en kaffe på kulthurhustaket, var bakis tillsammans och konstaterade att skogsyskonen inte riktigt är några att räkna med, köpte lite LP-skivor, kisade mot solen, var allmänt lost, kikade på Carcaggioutsällningen på Nationalmuséum, käkade fett god middag och ja, nu sitter jag här och försöker envist tvinga mig själv till att studera, vilket i sin tur misslyckas.

Espresso och Animal Collective - Mitt enda hopp.

fredag 5 februari 2010

Fredag

Jaha, här sitter jag och äter ägg. Jag har samtidigt även kommit fram till yttligare en fredag och just denna fredag ska jag masa mig upp till skolan för praktiska lektioner. Vad ska man säga, egentligen? Motivationen ligger i botten, jag är konstant förkyld - ja, hela systemet och kroppen risar fananamma ihop!, jag är trött på snö, kyla och mörker, jag har en silverfisk i badrummet( ja jag väljer att tänka att det bara är en som bor där), och det mesta ser allt annat än ljust ut nu.

Så hej hej. Jag gör som jag lärt mig, flyr.
Stockholm, pappa, storebror, Andreas, spelning, öl, människor, icketrams och helt helt falufritt!

Tack och Adjö.

(Jag tror att allt blir bättre bara jag får min Diana, får träffa människor jag tycker om, det blir vår, jag fått tillbaka motivationen etc. etc. Som Pappa sa: Det blir ljusare nu snart Hanna, så ska du se att allt blir bättre)torsdag 4 februari 2010

Saker jag kan äta mig till döds av:

 • Tomatsoppa
 • Grönsakssoppa
 • All sorts ost
 • Lax
 • Alger
 • Morötter (med viss modifikation eftersom jag egentligen är ganska allergisk mot rackarna)
 • Potatis
 • Nutella
 • Ost
 • Oliver med chili i
 • Apelsiner

Om Mirja
För ca ett år sedan blev min goda vän Arvid tillsammans med en brud. Bruden var ett år yngre än mig, hade stött på min pojkvän, rakade sig inte under armarna och hette Mirja.

Det var kärlek vid första ögonblicket. Kvinnan i fråga hade en fantastisk utstrålning, var sjuk i huvudet och ett sanslöst stort hjärta. Arvid och Mirja höll inte, men det har vi gjort. Minsann, minsann!

Hon är tjejen som inte ger upp när jag är minimano och inte svarar i telefonen på flera veckor, kvinnan som skickar fetaste smsen, hondjuret som får mig att hetsskratta, kvinnobarnet som dansar som en gud och en av de människor jag värdesätter högst här i livet.

När jag får min nya kamera så ska jag jobba såhär:


Analogt for life.
Tårta är bättre än skinka.
Ja.

onsdag 3 februari 2010

Onsdagsplugg:


Kopiösa mängder kaffe och den eminenta boken omvårdnad i ett mångkulturellt samhälle.
Check.

Hemlängtan och bortlängtanInte så konstigt att man längtar upp på fjället ibland. Till djuren och instrumenten och maten och storsängen och skotern och skidorna och Mamma.

Nej. Falun är ingen höjdare just nu. Snö kan jag ha i Härjedalen, medans det gärna kan vara något helt annat här i Dalarna. Så nu tar jag till vara på mitt Faluhat och åker hem till Pappa och stockholmslägenheten i helgen. Fröjden.

tisdag 2 februari 2010

Diana F+


Woooooo!

Jag har i kanske några timmar för länge suttit och nördat in på plastkameror tillsammans med en människa belägen lite för långt bort. Så nu har jag helt plötsligt blivit ett antal kronor fattigare men samtidigt väldigt mycket kameraprylar rikare! Jag har nämligen köpt en hel box bestående av en Diana + kamera, blixt, självutlösare, typ 8 st olika linser och massa annat kraffs som jag kan götta och unna mig med nu när Falun inte är så roligt som förr.

Det kan nog bli en bra vår detta ändå.

Vävda band och bomullmåndag 1 februari 2010

Simultankapacitet - version 1

Gitarr, tandborstning, skype och artikelläsning.
Ett battle, någon?