fredag 30 oktober 2009

Spirit of a tigerchampionlionmaster!


Jag grejade tentan.
Såklart.

Jag är ju en pure champion!

Nu ska jag gå ner på staden och köpa skissblock och träffa vänner och sedan blir det äggplanta till middag och dans i borlänge.

The xx

Lite glad är jag, trots hemsketentan. Jag tror att jag tänker åka ner till skåne i januari och se detta band. The xx. Jag har säkert tröttnat på dem i januari dock, för det är det enda jag har lyssnat på i över en veckas tid nu.

The T Day

FYFARAO.

Min första jättetenta ever. Jag är helt sanslöst förstörd över detta. Inte nog med att det är hemkst nog att skriva en tenta på allt innehåll i en 15 poängskurs men jag har även problem med kårlegget och kan inte få något kvitto. Så jag vet egentligen inte ens om jag får skriva tentan över huvud taget.

Gött.

Nej.

Nu tänker jag dricka upp mitt dödskaffe, bajsa och sedan gå till högskolan.

onsdag 28 oktober 2009

Lite självbetraktelse

Jag lyssnar på musik som jag tycker är fånig. Jag envisas med att höra av mig till människor som inte vill ha med mig att göra. Jag gillar klä på mig de där jeansen som är påtok för små och ger mig magont. Jag köper saker jag inte vill ha. Jag bastar fast jag inte gillar värme. Jag hetsäter ibland morötter fast jag är allergisk mot dem. Jag skjuter alltid upp saker till sista minut.

Antingen så är jag sjukt självdestruktiv, eller så är det här mitt undermedvetna som försöker leva lite farligt.

BästisNär Gustaf var liten så var han övertygad över att jag var hans mamma. I hans värld så fanns det liksom inget bättre än mig. Vi sov kind mot kind, kliade varandra, han tyckte inte om så många andra människor, han var som en liten blindtarm som alltid följde med mig.
Nu har Gullan blivit en äldre herre som kommit över sin mamma lite. Men det finns trots detta stunder så han kommer trampandes och ger mig lite kärlek. Något som uppskattas.
Som jag älskar min lille Gustaf. Om det inte vore så sorgligt att katter inte lever sådär värst många år så hade jag lätt kunnat tänka mig att vara en sådan där ensam kattkvinna som bor i en stuga i skogen och hatar alla men älskar sin katt.
Men faktumet kvarstår, Gullefulen kommer inte leva mer en högst tio år till. Så tills dess kommer jag suga det göttigaste ur att vara en ensam kattkvinna.

tisdag 27 oktober 2009

Last Weekend

Denna vecka har jag hittat tillbaka till The Tiny. Det känns bra.

Deras nya skiva är helt ok även om jag gillar de förra lite mer. Men det är allmänt fint med ångestsången och cellon och simpelt piano. Den här videon är lite fin också.

Pluggdag


Det känns lite skitdumt att ta en kandidatexamen i ett ämne man föraktar. Eller. Jag finner såklart Vårdvetenskapen intressant, men inte så mycket eftersom den lär en att "dessa teorier är inte viktiga längre, utan allt förändras nu, men vi vet inte hur".

Dagen får spenderas i sängen med te och böcker, bara det att datorn är mycket mer intressant än den vårdvetenskapliga epismelogin.

Hungrig är jag också. Ska ring eftermiddag och kolla upp om jag kan få köpa en halv ren av någon. Eftersom det är det enda köttet jag kan äta utan att få köttångest.

Nu - Åter till pluggeriet.

Slasket
Igår var det bajsväder. Det regnade och töade vilket resulterade i en helt förstörd mamma.
"vart ska jag nu åka skidor?"
"Du har ju influensa?"
"Jaha, MEN VART SKA JAG ÅKA SKIDOR?"

Tur att vi åkte bil till Östersund istället.

måndag 26 oktober 2009

Jämtland<3


Bor man i Härjedalen så gillar man inte Jämtland, även om Härjedalen är en del av Jämtland. Men det pratar man ju inte om...

Det var iallafall väldigt fint när och och mamma åkte hem och det rosa skenet föll vackert över de Jämtska åkrarna. Det är sådant som gör att man vill bli bonde, och slå sig ner i Norrland. Men vad skulle Dalarna säga då? Det är den stora frågan.

Men fint är det.

Måndag - En tentaångestens dag

Idag är det måndag och det är fyra dagar kvar till sluttentan. Herregudars.

Problemet är att jag hellre sitter och spelar piano och dricker kaffe än att läsa eminenta böcker som "vetenskapsteori", "Evidensbaserad omvårdnad" eller andra fetaa böcker om lagar och förordningar eller vårdvetenskap. Lidande, mina vänner. Lidande.

Nu ska jag åka in till hufvudstaden af Jämtland. Östersund. För att mest tvinga mig själv att sitta läsa under bilfärden. Så nu är det jag och Jabob Birkler, i några timmar.

söndag 25 oktober 2009

Denna helg

Den här bilden får stå för denna helgen. Dans, Ylva, Kaffe, Leffes, Liz, smstourettes, vänner och en stor brist på värdighet från mitt håll.
Japp. Bra helg, nu glömmer jag resten.

lördag 24 oktober 2009

Hattze


Jag har som sagt var en stark förkärlek till hattar och hattaskar. Synd bara att jag inte bär hatt lika ofta som jag egentligen önskar.

Varför?

lämnade jag alla kläder i Vemdalen?

Nu har jag inget att ha på mig i morgon för jag råkade lägga mig i en stekpanna med köttfärs. Bra.

fredag 23 oktober 2009

Orpon ger mig relationstips


Orpon ville ge mig, den nyblivna singeln lite relationsinspiration. En guide på vägen i hur jag bör tänka i framtidennär det kommer till män.


Metarfiskar är de där fiskarna i djuphavet som har väldigt stor mun med sjuka tänder och ofta en liten lysande lykta hängande framför gapet som den lockar till sig bytesdjur med. Alla de stora individerna är honor. Hannarna däremot är små larver och blir aldrig större än så.

På undersidan av fisken ser du en liten geléklump som ser ut som ett människofoster. Det är hanen. Hanarna söker upp honor och fäster sig sedan på kroppen och står i direkt förbindelse med honans matsmältningssystem (som förser hanen med mat) men han pumpar också oavbrutet in sina spermier i honan i utbyte mot maten, så att honan alltid kan lägga befruktade ägg.
Så lever de tu oskiljaktiga tills
någon av dem dör.

Det är både en anledning till att känna sig äcklad men inte minst avundsjuk. Fatta hur glassigt att bara parasitera på någon annans mat och att det enda som krävs i utbyte är att producera spermier.
Jag tror att du kan lära dig någonting av denna berättelse.


Det vill säga: Du bör bli jättetjock och leta efter en mycket liten man med stor pung. Det är det som fungerar i längden.

Vilka slutsatser drar jag då av detta?
Det är fantastiskt att ha en vän som läser fiskekologi.
Eftersom ensamheten klär mig just nu så tänker jag nog fortsätta vara smal och hålla mig borta från små män med stor pung... för säkerhetens skull! Men visst är det både äckligt och avundsvärt. Metarfiskarförhållanden alltså.
Att många män är utsugande larver, det är jag villig att hålla med om.


tisdag 20 oktober 2009

Ja tack!


Hade inte sagt nej till denna fantastiska skinnväska med fåglar på från Marc by Marc Jacobs.
Minsann!

måndag 19 oktober 2009

Varför det är synd om mig idag:


Jag måste läsa en bok på ca 400 sidor, idag.
Jag har vaccinerat mig och har ont i armen.
Jag är singel för första gången ever och vet inte hur man gör.
Jag har feber och är snuvig och allmänt krasslig.
Jag tycker det är tråkigt alla laga mat till en person.
Jag saknar mina vänner.
Nu har jag gnällt klart, och ska nu tala om för er varför det inte är synt om mig.
Jag har fått Hepatit B vaccination, gratis. (och ett batman plåster)
Jag är sjuk så jag får ligga inne i sängen och läsa hela kvällen.
Jag kan göra vad jag vill.
Jag kan äta vad jag vill, dvs. grönsakssoppa och gröt. Bara. Varje dag, hela tiden.
Jag har världens finaste vänner.

En favorit i repris
När jag var hos Smörpon i skåne senast så hade vi, denna förtjusande trio, ett eminent ritbattle.
Skånepartiet ämnet.

Vårat battle resulterade i tre fina bilder och att Orpon fick mycket trevlig respons på sin blogg från glada Skånepartister. Helt fint.

Jag ser fram emot nästa skåneresa och en uppgörning i köttfärsrustningsbattlet.

torsdag 15 oktober 2009

Låt mig presentera:


Mina skrivbordskompisar!

Mitt skåp

Jag älskar mitt rum! Jag har det lite rörigt dock eftersom jag inte kommit i ordning så pass mycket som jag egentligen önskar. Men mitt i oreden står mitt stora skåp som nu tjänar som garderob.

Älskart!

Bio i Vemdalen

Idag lämnade jag och min moder vår fjälltopp och begav oss ner till byn för att gå på bio. Själva filmen vi såg hör egentligen inte hit, utan essensen av historien är själva biolokalen.

På onsdagar är det biodag i biodag på byns lokala bio som i sig består av en sal i byns samlingshus med träbänkar och en filmduk. Det är bra stämning och idag inleddes kvällen med vanligt småprat och att en man skrek över hela salen (som inte är så stor) att han gratulerade en annan karl på födelsedagen. Mitt i filmen är det paus då de måste byta band och låta åskådarna sträcka på benen. Sen rullar allt på igen, och så kommer det förmodligen rulla på i många år framöver.

Det är dock lite speciellt att vara på bio därnere, vet inte om det är den sprakande filmen eller ryggsmärtorna som kommer såhär i efterhand. Men speciellt är det.

tisdag 13 oktober 2009

Hanna och BjörnenJag blir pussad av en björnunge! Fina barndom!

God Morgon


Jag älskar att vara hemma hos mamma på fjället, även om jag älskar min lägenhet i Falun och mitt torp väldigt mycket också. Men det är något speciellt med att vakna upp i mina sköna fina säng och sätta sig upp och nyvaket titta ut på en snöklädd skidbacke. Ljuset i mitt rum på morgnarna är förövrigt helt sanslöst vackert.
Just nu är jag helt ensam här, mamma kommer hem från Stockholm i eftermiddag. Så allt är lugnt och skönt och ljust och fint och tyst. Nu sitter jag och dricker kaffe och pepper inför en pluggdag. Men vädret är så fint att jag tror jag måste ta en promenad innan jag kan göra något annat!

Förra veckan var jag och min lille kavalier vid vårt torp och grejade lite. Han verkade vara väldigt förnöjdsam när han satt där i syrenhäcken och solade.

När jag tittar på lille Gustaf så blir jag varm i magen och lite avundsjuk för att det verkar vara ett sådant fantastiskt liv att vara en katt. Han är så mjuk och skön och kan ligga i gräset och lata sig eller sitta i timmar spanandes på fåglar och löven som dansar i vinden.

I mitt nästa liv hoppas jag att jag blir en katt. En katt som Gustaf.

måndag 12 oktober 2009

Idag

Idag har jag och Liz inte gjort mycket vettiga saker, dvs. Ätit godis, kikat film, pratat, varit tysta, ätit fisk, tittat på Hede och försökt tanka.

Helbra dag. Javisst!

söndag 11 oktober 2009

Fjälltrip
Jag och Liz har bilat upp till Vemdalen idag. Fet grej! Resan gick som en dans och det var en fröjd att köra genom det vackra höstlandskapet.

Väl hemma fann jag mycket bra saker, dvs. Snö och min nya dator. Den nya datorn är helt fantastisk! aldrig någonsin har jag känt såhär varmt för en teknikpryl. Jag behöver inget mer än min fina dator nu. Någonsin.
(Och nej, Hon pratade inte i telefon hela vägen. Knappt alls faktiskt, högst tre sekunder. Men då var jag där med kameran. Nu ska hon få lida.)

Sovjet Kitsch
Min mamma säger att hon är höger. Men jag tror henne inte... hennes USSR porslin är en av anledningarna. Det är bara ett finare sätt att gömma det kommunistiska budskapet, med hjälp av djupblått porslin med gulddekor. Älskart iallafall.

fredag 9 oktober 2009

Höststädning


Sitter i Stuganoch tar lite rast med en kopp kaffe. Dagen spenderas med att kratta löv och krikon, plantering av tulpanlökar, nedmejning av syrenhäck, sortering i kruksamlingen och röjning på gården.

Helt bra dag, faktiskt.