lördag 26 september 2009

Men ja!


Vill göra, vill göra, vill göra!

Hobbis, Jag saknar dig!


Idag längtar jag tillbaka till sensommardagar i Hobborn med mamma. Jag saknar mitt lilla hus, att ta promenader och titta på kossorna, att gräva i rabatterna och att bada det där sista isande doppet för sommaren.
Bästa platsen på jorden.

Adjö då, min sköna!
Elin , Elin, Elin. Denna förtjusande kvinna som varit en del av mitt liv i ett flertal år. Som hjälpt mig flytta in i mina första lägenheter, som jag skrattat med tills jag trott jag skulle dö, som jag ätit glass med så vi båda trott att vi skulle dö, som jag har upplevt fina och hemska saker med.
Hon flyttar till USA i morgon, vilket blir helt fett för henne och rätt fett för mig med som kan åka och hälsa på. Men sorgen infinner sig trots lyckoruset över NY-kopplingen. För det är ändå gött att ha sina vänner på samma kontinent. Men nu far hon, och jag önskar henne all lycka!
Så nu lyssnar jag på Kristina från Duvemåla och grinar.

Söndagslektyr


Jag är med i facket. Känns bra. Därför får jag denna eminenta tidning vilken förgyller min vardag.

Tack.

Skogen


En dag som ger dig känslan av att allt skiter sig är en perfekt dag för en promenix i skogen. SÅ jag satt på mig flecekalsonger, stövlarna, pappas norsktröja och en stor halsduk och gick ut och andades lite.

Spel och Te


Idag är det en sådan där dag då det regnar och har sig utanför fönsterrutorna och som man bara vill sitta inne i goda vänners lag med en kopp te och ett sällskapsspel.
Men nu bor vi 137894618964 mil ifrån varanda så jag får helt enkelt drömma tillbaka till denna eminenta spelkväll som ägde rum förra vintern. Orp, Ella, Elin och Jag.
Bra tider.
Bra gäng.

They shot all the poets

Teitur. Jag gillar honom skarpt men brukar inte prata om det så mycket. Mest för att jag glömt bort att han existerar och ahr skrivit en hel del fina grejer.

Så nu säger jag det. Teitur är en fin man. Roskildespelningen för något år sedan var inte helt ok eftersom den var på största scenen, men när jag lyssnar på honom nu och kommer ihåg spelningen så tänker jag att det var fan anamma jävligt bra.

Så Teitur, fin karl. Fint namn, min favorithingst i stallet hette samma.

En klänning för dagenSom en blomma för dagen, fast med klänningar.


Jag och Vera Wang-klänningen har upplevt en student såväl som en nyårsafton tillsammans och jag gillar henne hemskt mycket. Problemet är att hon är så tjusig med sitt crémefärgade guldbrokadtyg att jag liksom inte kan använda henne så ofta.


Men jag älskar den ändå.

Selma, o Selma.Jag vill slå ett slag för selmapocketböckerna som finns lite här och var. För det första så är de ju bedorande i sitt utformande plus att de är i ett behändigt format. Jag har i ett års tid snart nästan alltid haft en Selmabok i väskan och det är perfekt om man vill ge bort något fint till en vän lite sådär spontant.

Kom till Mamma!

Snart kommer min nya, stora, knäppa dator. FRÖJDENS HÖGBORG!

Snow


Bästa parfymen när det börjar bli kallt ute är Snow från The Library Of Fragrance. Fick den förra julen av Elin och blev helt sanslöst glad.
Vem vill inte dofta snö liksom.

LeggingsochTröjproblematiken

Jo men ni vet. Man önskar att man var en sådan där härlig tjej som klädde upp sig varje dag och som älskade att ha på sig fina klänningar hemma på kammaren. Men tji fick jag, för jag blev inte en sådan tjej. Istället har jag fastnat i det enorma bekvämligheten av att gå runt i tights och stickad tröja. Lat och bekväm är ledorden för Hanna-Karolina hösten 09.

Nej. Jag har blivit tråkig. Så är det bara.


Skärpning.

Gott Folk!

Jag har förlorat brutalt mycket kommentarer på mitt blogportalsbyte. Men nu har jag löst kommentarproblematiken så nu är det fritt fram för alla att säga sitt!

Puss

Onsdag

God Morgon.

Idag har jag föreläsningar om folkhälsa hela dagen, vilket är ganska intresant. Problemet med dessa 8 timmars föreläsningsdagar är att jag dricker så mycket kaffe att jag påvägen hem från skolan liksom svävar ner för faluns backar. Det är inte någon hit för magen heller. Vill jag lova!
Dalarna

video

Gulletussen

Gulletussan, Gustaf, Gullan, Gusten, Tusse, Gulag, Gud.
Kärt barn har många namn.

Helfin kisse iallafall. Han gillar att ligga under täcket, att sova, att äta hjortinnanlår, döda vattensorkar och att titta på renar. Han följer med mig överallt och är skitkasst promenadsällskap för han håller aldrig tyst.

Det är Gustaf det. Kung Gustaf.

Höst!
Idag är det höst! Det var riktigt krispigt i luften när jag gick till Högskolan i morse. Asparna är gula och det är frost på marken på mornarna.

Jag är helt slut i huvudet av dagens seminarium och känner att jag måste traska till Må Bättre för att trötta ut kroppen så huvud och kropp hamnar på samma nivå i tröttstadiet.

Så.På återseende.

Sjukaste prydnadssakerna. Del 1.

Denna eminenta lilla pippifågel står i mitt prydnadsskåp hemma på fjället. Där står den med sin praktfulla halvmeters-porslins-kroppshydda och förgyller världen.

Jag har insett att jag pågrund av min mammas skidprestationer som gett henne roliga priser har ett helt hav fyllt med sjuka prylar. Så. Uppföljning kommer!

Inglourious BasterdsFetaste filmen jag sett på länge. Jag blir helt till mig när jag tänker på den! Den var så äcklig och brutal och rolig och sjuk och snygg att jag dog lite inombords!


Nej. Tarantino är en gud.

fredag 25 september 2009

Ta mig här ifrån
Det enda jag vill just nu är att ta en Paristrip och sitta Angelinas och dricka varm choklad och äta Mont Blanc-bakelser. Att strosa runt i konsthallar och köpa hattar på bra vintagebutiker.


Någon som är på?

onsdag 23 september 2009

Onsdag

Nu är det onsdag igen och jag ska vara påklädd och ute genom dörren om tio minuter. Kommer aldrig att ske.

Livet är väl lite si och så nu. Det är mycket i skolan och jag längtar egentligen bara bort till något annat. Som snö och fjäll eller New York och vår. Det fina är att kan kan bli båda, iallafall är det förstnämnda givet.

Nej. Vetenskapsteorin kallar.
Blä.

måndag 21 september 2009

And I will loose my head on the streets of BarcelonaDå säger jag återigen hejdå till min fjälltopp för att återigen återgå till Falun och studierna.
Tråkigt men nödvändigt.

Börjar längta efter vintern nu och känner mig nöjd med att jag har mycket att se fram emot de månader som är kvar på det här året. Nämligen:
Förmodligen Regina Spektor och Pete Dorothy med brorsan, London med storebror i November, nya skidor och mycket åkning. Sedan finns det andra saker som itne känns så bra men allt detta väger upp för det mesta.

Idag är jag lite svart och svår i min nya nümphklänning, tröjan med axlarna från gina, mormorskängorna och gammelmormors gamla hatt. Nu kallar en fyra och en halv timmes lång bussresa.

På återseende.

fredag 18 september 2009

En halvny klänningJag köpte en klänning för några veckor sedan och ville bara visa den. Den är från Rules by Mary och är superhärlig att ha på sig.

!

Efter regn kommer solsken


God Morgon

Nu regnar det här på fjället så jag och Gullan ligger i sängen och läser vetenskapliga artiklar och diverse böcker om evidensbaserad omvårdnad och vetenskapsteori.

Så jag tänker helt enkelt sitta som en grävling här i mitt gryt och se smart ut i mina glasögon så det blir något gjort någon gång så Jag kan börja med Anatomi och Fysiologi Kursen snart, något som kommer bli en fröjd!!!

Hörs senare!

torsdag 17 september 2009

Fjällfina
Jag är uppväxt med fjället som ett sekundärt hem. Eftersom min mamma varit aktiv i svenska skidlandslaget och min far alltid tränat elitidrottare i längdskidor så har jag under min uppväxt fått spendera mycket tid på diverse fjälltoppar och snöklädda berg. Under en period när jag var yngre så bodde vi på idrefjäll och det blev naturligt att jag fick åka iväg med fjällfina och träffa Laxe och Mulle. Men just fjällfina har nog med hjälp av plupp haft ett stort inflytande på mitt naturintresse.

Eftersom jag har växt upp utan mina syskon så har jag fått finna mig i att leka själv i skogen, något som jag idag är tacksam för. Jag tror att det är viktigt att få vara ensam i skogen som liten för att man överhuvudtaget ska ge sig ut när man är äldre.

Jag känner mig väldigt hemma när jag får spatsera runt på fjället, titta på ripor, ligga i blåbärriset och lyssna på vindens vinande. Jorden är härlig.


Minsann, minsann.

onsdag 16 september 2009

Spraket


En sagolikt sprakande färgpalett, det är fjället i höstskrud det!

Härliga Härjedalen

Hej Hej.

Jag befinner mig just nu på vårt lilla fjäll sittandes i mitt flickrum.
Vilken lycka!
Vilken Fröjd!

Faktum är att jag inte varit här sedan nyår, detta av en rad olika anledningar. Men nu gott folk har jag entrat fjällkanten så nu blir det fjällblogg i några dagar! Härjedalen värderas i princip lika högt som dalarna för mig. Jag älskar att andas in fjällluften, springa över den röda mossan, ta morgonpromenixer upp på kalfjället och koka saft.

Jag är en himlans rik människa, rik på fjäll. Vilket inte är fy skam!

fredag 11 september 2009

Studenten H-K

Nu sitter jag här och har internetmöte med min kursare. Det här med distans är ju ett ting med egen genre men förhoppningsvis så släpper det snart. Hemtenta i författningskunksap står på schemat vilket sannerligen är min kopp te då jag älskar att slå i lagböcker. Samtidigt så är det svårt att samarbete med mäniskor man inte känner som bor på annan ort.

Denna helg kommer bestå utav jobb samt en hel del skogspromenixer och skördning i grönsakslandet. Förhoppningsvis resulterar detta i att det kommer bli en ypperligt bra helg!

tisdag 8 september 2009

Undergången är nära

Både jag och Eric ligger i riskgrupperna för att bli riktigt sjuka i svinan. Känns bra.

Fast jag är egentligen inte speciellt orolig, trots att min astma blivit lite knackig på sistone. Handspritsdilemmat däremot tycker jag är helt fantastiskt dumt eftersom de flesta inte ens spritar händerna på ett korrekt vis och därmed inte får bakteriekompisarna från labbarna.

Nej. Tvätta händerna bara. Det är mitt råd till nationen! För just det här med handtvätteri är nog något som det slarvas med här i världen.

måndag 7 september 2009

Måndagskväll


Idag är det måndag och jag har nu avklarat två veckor av tre år på min sjuksköterskeutbildning. Det firar jag med att dricka kaffe ur Stig Lindbergkoppen och läsa den mycket fina boken

"Författningshandbok, 2009. För personal inom hälso-och sjukvård" Den är fylld av spännande läsning i form av lagar och författningar som berör det mesta inom sjukvårdsyrket. Så tack Gunnel Raadu och Socialstyrelsen för att ni förgyller min måndagsafton!

Idag har jag lämnat in min första högskoleuppsats, börjat måla om köket och våra egenodlade rödbetor. Fina grejer! Javisst!

lördag 5 september 2009

Krikon och Parterapi

Idag har jag och Eric bråkat. Sedan löste vi allt med att gå på bondens marknad, åka på skördefest i Staberg och åka till torpet för att skörda diverse morötter, rödbetor och plommon.

Nu är allt bra igen. Fuck parterapi! Grönsakerna kan lösa all världens problem!

tisdag 1 september 2009

Rikedom, Sovjet och Plommon.
Igår konstaterade jag "vi kanske har det rätt bra ändå?". Mamma och Eric tittade på mig som om jag var sinnessjuk och utbrast att vi har det ju helt fantastiskt bra som vi har det.

Och nog har de rätt. För herregud, det är en sann fröjd att ha torpet och det är smått fantastiskt att stå i trädgården och mumsa plommon för att sedan dra upp lite morötter ur vårt egengrävda trädgårdsland. Det är helfint att sitta på gammelfarmors gamla trädgårdssoffa och dricka kaffe ur Sovjetkopparna.

Nej nu ska jag vara nöjd, över plommonen och sovjetkopparna! För de är nästintill lika bra som en studieplats på Sophiahemmet, om inte bättre.