söndag 30 augusti 2009

Studieteknik

Förra veckan så var det en föreläsning om studiteknig på min högskola. Jag missade den.

Mitt skrivbord


På mitt skrivbord har jag det alldra viktigaste - Sjukt små ryska dockor, sjuksköterskekurslitteratur och en rosa hortensia.


Loppistanter, Göteborgare och Utsugarväldet.

Jag har funderat på människor som suger energi ur andra människor. Ni vet när du äntligen kommer ur ett samtal med en människa och du känner dig totalt psykiskt utmattad. Ett exempel på sådana människor är faktiskt en del loppistanter - Tanter som spenderar sommaren med att driva småtaskiga loppisar som för att kompensera sitt pråliga utbud går efter sig och gör uttalanden som "Det här mintgröna bomullstyget har jätte många köpt! De använder det som lakan, verkligen modernt". Tanter som dessa följer även gärna efter sig inne i ladan, inte för att se till så att du inte tar något, utan bara för att få chansen att berätta hur otroligt modern och snygg den dörrvaktande plastkaninen är eftersom den busvisslar när katter eller potentiella loppisköpare går förbi.

Nej, loppistanter suger musten ur mig. Något som jag nyss insåg att de flesta göteborgarna gör. Efter ett inslag på nyhetsmorgon med Sara Kadefors så är jag totalt förstörd.

Utsugarväldet har många olika kostymer.

torsdag 27 augusti 2009

ÄppletEn ny tid kräver en ny blogg

Nu när jag har startat mitt nya liv med högskolestudier, sambo och torp så kände jag det var dags för en ny blogg som kunde vara avstampet till det nya kapitlet i mitt liv - Vuxenlivet.

Jag planerar att fortsätta baka, sy och gå skogspromenader. Samt gräva i trädgården, prata om döden och andra härliga tankar som väcks på min resa till min fil. kand-examen i vårdvetenskap. Eftersom jag har stannat i Dalarna så tänker jag suga det göttigaste ur mitt födelselandskap och gro in mig extra mycket, vilket säkert kommer synas här.

Så välkommen till min nya blogg och mitt nya liv!